Lavarone – bucuria schiului şi a stilului de viaţă trentinez!

Comuna Lavarone se întinde pe un platou însorit din Trentino. Este formată din 19 sate, cu un total de 1000 locuitori. Satele sunt împrejmuite iarna cu păşuni înzăpezite, păduri pudrate de nea şi de dealuri acoperite cu diverse pârtii parţial împădurite. În Lavarone regăsiţi stilul de viaţă tipic italian, zona fiind cunoscută pentru specialităţile de brânzeturi. Lavarone, împreună cu localităţile învecinate Luserna şi Folgaria fac parte din zonele unde se mai vorbeşte dialectul "cimbro". Din grupul obiectivelor turistice de vizitat în zonă face parte şi Fortul Belvedere, care a jucat un rol important în I Război Mondial, iar astăzi adăposteşte şi un muzeu al războiului. Mai sus de satele Bertoldi şi Laghetto sunt pârtiile din Lavarone, care împreună cu cele din Folgaria şi Luserna aparţin caruselului de schi "Skitour di Forti". Numele localităţii se trage de la cel mai înalt platou (Lavarone), platou care oferă spaţiu pentru iubitorii de schi fond, centrele de schi fond Coe-Pass şi Millegrobbe fiind cele mai cunoscute. Indiferent cum doriţi să vă planificaţi vacanţa de iarnă, Lavarone vă aşteaptă cu activităţi sportive, culturale şi binecunoscuta ospitalitate italiană.

Pe lângă schi, în Lavarone vă așteaptă multe activități. Distrați-vă cu familia sau prietenii patinând pe lacul Lavarone și pe pista de snow tubing din apropierea zonei de schi. În timpul unei drumeții cu rachete de zăpadă sau al unei plimbări lungi, puteți explora cei 200 km de trasee de drumeție din regiune, cu sau fără ghid montan, iar o pistă de tobogan de 700 m în districtul Bertoldi va face inimile săltăreților să bată mai repede. În plus, zona de schi vă oferă primul parc de disc golf de iarnă din Europa și posibilitatea de a merge cu bicicleta pe zăpadă - distracție de iarnă pură garantată! O multitudine de restaurante și pizzerii se ocupă de bunăstarea fizică a serii, iar cei cu chef de noapte își pot prelungi seara de socializare până târziu în noapte în barurile confortabile și în cele două discoteci. Pentru divertismentul de grup, există o sală de bowling sau un mic cazinou, precum și un cinematograf, un teatru și o sală de sport. Pentru relaxare, centrul de wellness "Lavarone Wellness" vă răsfață cu tratamente adecvate. În satele din Lavarone, toată lumea își poate găsi pasiunea preferată.

Cu skipass-ul "Folgaria-Lavarone" aveţi acces la la cel mai bune şi îngrijite domenii schiabile din caruselul de schil "Skitour dei Forti", cu aproape 101 km de pârtii. Pe platoul Alpe Cimbra se întind arealele pentru familii desfăşurate pe mai multe coame de munte în jurul localităţilor Lavarone, Folgaria şi Luserna. Accesul în domeniul schiabil Lavarone cu cei cca. 27 km de pârtii se face în Lavarone-Bertoldi. De aici se continuă cu telescaunul cu 3 locuri la Tablat, unde sunt preponderent pârtii albastre şi pârtia roşie "Tablat". Pe lângă muntele învecinat Ust şi frumosul lac montan din Malga Laghetto sunt alte instalaţii pe cablu care conduc către cel mai înalt punct al domeniului schiabil Lavarone, la Virgo Maria la cota 1700 m. De aici porneşte o altă pârtie neagră, de 2 km "Avez del Prinzipe", una dintre cele mai frumoase pârtii din Trentino. A fost denumită în cinstea unui brad argintiu, de 300 ani şi cu o înălţime de 60 m, care veghează pârtia. Începătorii sunt aşteptaţi la "Neveland", iar pentru o pauză pentru refacere forţelor vă aşteaptă şi refugiul rustic la marginea pârtiei. Cu skipass-ul gratuit ajungeţi din Lavarone la cca. 15 km depărtare în Folgaria şi astfel în domeniul schiabil Folgaria-Fiorentini. Aici vă aşteaptă încă 74 km de pârtii pentru toate nivelurile. În Folgaria domeniile schiabile Costa, Francolini, Fondo Piccolo, Fondo Grande, Malga Ortesino şi Serrada formează un carusel de schi, la care este conectat şi domeniul schiabil Fiorentini. Coborârile sunt majoritar de dificultate medie, fiind însă şi pentru începători şi cei mai avansaţi suficiente pârtii disponibile. Serrada este cu ai săi 3,1 km şi o diferenţă de nivel de 350 m cea mai lungă pârtie a domeniului schiabil şi este foarte potrivită pentru începători. Fondo Grande (Martinella Nord) este una dintre cele mai dificile şi oferă pe o lungime de 1,6 km senzaţii tari chiar şi celor mai experimentaţi dintre schiori. Freestyler-ii şi snowboarder-ii pot atât în Lavarone, cât şi în Folgaria să se dea pe obstacole în mai multe snowpark-uri.

Platourile înalte din jurul Lavarone și Folgaria sunt ideale pentru excursii de schi fond extinse și solicitante. În total, regiunea oferă aproximativ 90 km de trasee de schi fond de dificultate predominant medie. Pe acest teren minunat, schiorii de fond pot alege între trei centre de schi fond diferite: faimosul Millegrobbe de pe platoul Lavarone (35 km), Passo Coe din Folgaria (35 km) și Forte Cherle de pe platoul Folgaria (20 km). Accesul la cele trei zone este permis de Circuito Nordic ski pass, care este valabil în unsprezece zone de schi fond din Trentino. Aici aveți numeroase oportunități de a vă bucura din plin de natură. Pentru schiorii în formă este recomandată pârtia Millegrobbe din Lavarone, lungă de 35 km, din care 15 km pot fi parcurși și seara, datorită sistemului de iluminare cu proiectoare. La granița dintre platourile înalte din Veneto și Trentino, cursa Millegrobbe are loc în fiecare an în luna martie și este una dintre cele mai importante competiții nordice din Europa.

vezi mai multe

Sejururi din DE ORIUNDE catre Caminetto Mountain Resort, Lavarone, Italia

Verifica tarife si disponibilitate